Naar boven
Menu
Sluiten
Zoek verhuurlocatie

08-09-2017

Vanaf 1 september kunnen inwoners van Beverwijk, Heemskerk en Velsen gratis een aanhangwagen gebruiken om grof afval naar het afvalbrengstation in Velsen of Beverwijk te brengen. Vandaag hebben wethouders Dorenbos, Frowijn en Bal van de verschillende gemeenten het startsein gegeven. Wethouder Jaqueline Dorenbos van Beverwijk: “Met de service van een aanhangwagen te leen is het zó makkelijk om zelf je grofvuil of snoeiafval weg te brengen naar het afvalbrengstation. Doe ook mee!”

Gratis aanhangwagen gebruiken

U kunt drie uur lang gratis gebruik maken van een aanhangwagen van Boedelbak om grof afval naar het afvalbrengstation te brengen. De service is uitsluitend voor particulieren. Op verschillende plaatsen in de drie gemeenten ziet u afbeeldingen met tijdelijk krijt – vooral op plekken waar nu met regelmaat grof afval wordt neergezet. Denk bijvoorbeeld aan meubilair, kapotte huishoudelijke apparaten, grof tuinafval en bouwafval. De gemeenten willen met deze service haar inwoners extra stimuleren om hun grof huishoudelijk afval naar het afvalbrengstation van HVC te brengen.

Reserveren aanhangwagen

U kunt de aanhangwagen hier reserveren of bij een ophaallocatie van Boedelbak binnen Beverwijk, Heemskerk of Velsen. U betaalt wel eerst huur en een borg van 75 euro. De borg krijgt u terug als u de aanhangwagen terugbrengt. Het huurbedrag wordt binnen zeven werkdagen weer teruggestort als u voldoet aan twee voorwaarden: u heeft de boedelbak type A of C niet langer dan 3 uur geleend en u heeft een ondertekend huurformulier met een stempel van het HVC afvalbrengstation. Het gestempelde huurformulier mailt u naar info@boedelbak.nl of stuurt u naar Boedelbak, antwoordnummer 10503, 2130 VC Hoofddorp.

Ophaallocaties Boedelbak

De aanhangwagen kan op de volgende locaties opgehaald worden: BP Parallelweg 1 Beverwijk, Tinq Jan Ligthartstraat Heemskerk, BP de Baandert 3 Heemskerk, BP IJmuiderstraatweg 120 IJmuiden en Total De Kamp Velserbroek.

Afval scheiden

De afvalsoorten die gescheiden worden op het afvalbrengstation, worden daarna zoveel mogelijk gerecycled. Afval heeft waarde. In afval zitten waardevolle materialen die gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Door afval te scheiden draagt u bij aan het behoud van (soms) schaarse grondstoffen.

 

Terug