Elektrisch laden

Met mijn elektrische auto een aanhanger trekken, kan dat?

Jaarlijks wordt elektrisch rijden steeds populairder. Een veelgestelde vraag die wij voorbij zien komen is: “Is het mogelijk om met een elektrische auto een aanhanger te rijden?” Dit kunnen we erover vertellen.

Veel elektrische voertuigen zijn niet geschikt

Helaas zijn veel elektrische auto’s niet ontworpen om een aanhanger te trekken. Een elektrische auto is een stuk zwaarder dan een vergelijkbare brandstofauto. Wanneer je dan ook nog extra gewicht achter de auto hangt is het remmend vermogen van het voertuig onvoorspelbaar en dus gevaarlijk! Het goede nieuws is dat een aantal autofabrikanten, door de groeiende interesse in elektrische voertuigen, wel rekening hebben gehouden met de mogelijkheid om een aanhanger te trekken, Welke auto’s dit zijn lees je hier.

Elektrische auto's die wel mogen trekken

Tegenwoordig zijn er steeds meer elektrische voertuigen goedgekeurd om een aanhanger te trekken. Bij onderstaande elektrische auto’s mét trekhaak is het mogelijk om met aanhanger te rijden.

·        BMW iX xDrive

·        Kia EV9 99.8 kWh AWD

·        BMW iX M60

·        Tesla Model X

·        Polestar 3

·        Volvo EX90

·        NIO EL7

·        NIO ET7

Bekijk hier de volledige lijst https://ev-database.org/nl/cheatsheet/trekgewicht-elektrische-auto


De mogelijkheden om met een elektrische auto een aanhangwagen te rijden zal in de toekomst steeds groter worden. De ontwikkeling van de elektrische auto's draait nog steeds volop. We hopen dan ook dat er binnenkort steeds meer elektrische auto’s kunnen rijden met een boedelbak.