Veelgestelde vragen

Wil je gelijk antwoord op je vraag? Check hieronder de FAQ en vind antwoord op jouw vraag! Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 0900-0525.

Algemeen

 • Op dit moment is dat helaas niet mogelijk. Voorlopig moet je de aanhangwagen terugbrengen naar de locatie waar je hem hebt opgehaald. Houd onze website in de gaten voor ontwikkelingen op het gebied van ‘One-way verhuur’.

 • Om een boedelbak aanhangwagen te kunnen huren moet je minimaal 18 jaar zijn en heb je een geldig Europees rijbewijs nodig.

 • Je kan alleen een boedelbak aanhangwagen huren, als je jouw geldige Europese rijbewijs kunt laten zien.

 • De huurder moet er altijd voor zorgen dat het trekkend voertuig een goede aansprakelijkheidsverzekering heeft. Daarbij heb je een eigen risico van € 1000. Wanneer je de aanhangwagen gebruikt, dan is deze door de WA verzekering van het trekkende voertuig verzekerd.

  Voorkom problemen: Let a.u.b. goed op het aankoppelen, je snelheid en het gewicht van de lading.

 • De aanhangwagen is niet verzekerd tegen diefstal. Je bent aansprakelijk voor alle schade en de kosten die daardoor zijn gemaakt.

 • Heb jij voor verhuur schade aan de aanhangwagen ontdekt? Meld het direct bij de verhuurlocatie of bel 0900-0525.
  Als er tijdens de huurperiode schade aan de aanhangwagen ontstaat, dan moet je dit direct melden aan boedelbak via 0900-0525.

 • Ja, je kunt met een aanhangwagen van boedelbak naar het buitenland gaan. Wel zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen:

  • je moet een verzekering hebben die ervoor zorgt dat de aanhangwagen terug naar Nederland komt wanneer je pech in het buitenland hebt;

  • je moet een geldig Europees rijbewijs kunnen laten zien als je de aanhangwagen ophaalt van de verhuurlocatie;

  • je mag de boedelbak naar de meeste Europese landen meenemen. Voor verdere informatie, bel het telefoonnummer 0900-0525.

 • Bij een reservering betaal je de borg van € 75,- op locatie. Na de huurperiode wordt de borg verrekend met het huurbedrag en krijg je het restbedrag contant terug.

  Bij een locatie waar je online kan betalen, betaal je geen borg, maar alleen het huurbedrag. Je herkent een locatie waar je online kan betalen aan het IDEAL logo.

  Wil je meer hierover weten? Neem dan contact op met onze klantenservice via 0900-0525.

Over de aanhangwagen

 • Het laadvermogen verschilt per type aanhangwagen. Voor de tandemasser aanhangwagens gelden er verschillende laadvermogens. Bekijk het typeplaatje aan de zijkant van de aanhangwagen voor de toegestane maximale gewichten.

 • De afmetingen verschillen per type aanhangwagen. Kijk voor een uitgebreid overzicht en foto’s op onze webpagina type boedelbakken . Bij de afmetingen gaat het om de binnenmaten van de bak.

  Aanhangwagens met huif
  De hoogte van de aanhangwagen (van de grond tot het dak van de huif) is 205 cm.

  Laadvloer
  De hoogte van de laadvloer ten opzichte van de grond is voor alle typen aanhangwagens ongeveer 40 cm. (kan enkele centimeters verschillen).

 • Huur je een enkelas aanhangwagen, dan heb je een witte kentekenplaat van het trekkend voertuig nodig voor op de aanhangwagen. Dit is wettelijk verplicht.

  Klik hier  om makkelijk en snel je kentekenplaat te bestellen. Wanneer je de coupon code "Boedelbak" gebruikt, krijg je 10% korting op je bestelling.

  Al onze enkelas aanhangwagens hebben handige klemmetjes. Zo kun je makkelijk de kentekenplaat op de aanhangwagen zetten.


  De dubbelas aanhangwagens van boedelbak (type E en EH) hebben een eigen kentekenplaat. Dit komt doordat de maximale massa hoger is dan 750 kg. Hiervoor hoef je dus geen eigen witte kentekenplaat te regelen.

 • Onze aanhangwagens hebben een 7 of 13-polige stekkerdoos.

  Op al onze verhuurlocaties zijn er verschillende tussen kabels beschikbaar die je bij de huur van een aanhangwagen in bruikleen mee krijgt.

 • Al onze aanhangwagens hebben altijd een reserveband bij zich. Deze kun je onder de aanhangwagen vinden.

 • Het is niet mogelijk en niet toegestaan om de huif van de boedelbak aanhangwagen af te halen.

Over de verhuurlocatie

 • Online een aanhanger huren bij boedelbak gaat heel makkelijk en snel! Hieronder volgt een stappenplan om je op weg te helpen.

  1. Ga naar de homepage en vul je ophaallocatie in.

  2. Geef aan wanneer en hoe laat je de aanhanger wilt ophalen en terugbrengen.

  3. Vul je gegevens in en betaal via IDEAL. Na de verwerking krijg je het bak-nummer te zien.

  4. Tot slot ontvang je een reserveringsbevestiging met een QR-code.

  Zodra je de bevestiging hebt ontvangen, kun je naar de ophaallocatie toe gaan om de aanhanger op te halen.

  Let op! Houd er rekening mee dat je een geldig rijbewijs moet meenemen om jezelf te kunnen legitimeren.

  Nadat alles in orde is, krijg je van ons de sleutel en kun je gelijk aan de bak!

   

 • Je kunt bij de kassa van de shop terecht om de aanhangwagen te huren. Natuurlijk kun je ook eerst online reserveren en betalen, om vervolgens de sleutel van de aanhangwagen af te halen.

 • De openingstijden verschillen per verhuurlocatie. De meeste verhuurlocaties zijn tankstations en hebben ruime openingstijden. In het menu  verhuurlocaties  kun je de gewenste locatie zoeken en de openingstijden bekijken. Ook kan je ons informatienummer bellen, 0900 – 0525.

 • Wanneer een aanhangwagen op de verhuurlocatie defect blijkt te zijn, neem dan contact op met het boedelbak callcenter via 0900 – 0525. Deze kunnen dan kijken of een andere boedelbak beschikbaar is. Zodra dat is geregeld ontvang je opnieuw een bevestigingsmail met een nieuw bak-nummer.

 • Wanneer je een aanhangwagen huurt of reserveert, ontvang je een reserveringsbevestiging per mail. In de mail staat een linkje naar jouw reservering op de website. Vanuit die pagina kun je de reservering annuleren.

  Je kunt tot 24 uur voor de start van de huur annuleren.

  Wil je meer weten? Bekijk de algemene huurvoorwaarden.

Over wetgeving

 • Rijbewijs B
  Alle aanhangwagens met een maximaal gewicht (lediggewicht + laadvermogen) tot 750 kg kun je gewoon met rijbewijs B rijden. Dit zijn alle enkel as boedelbak aanhangwagens. Als het totale gewicht van de auto en boedelbak samen maximaal 3.500 kg is, dan kun je nog steeds gewoon met rijbewijs B rijden.

  Rijbewijs BE
  Wanneer je auto en de aanhanger samen totaal boven 3.500 kg weegt, dan heb je rijbewijs BE nodig. De meeste tandemasser aanhangwagens van boedelbak hebben een aangepaste maximale massa waardoor veel auto’s die kunnen trekken. Als bestuurder heb je dan alleen rijbewijs B nodig.

  Let op! Heb je voor 19 januari 2013 rijbewijs BE gehaald? Dan gelden er andere regels. Check hiervoor je rijbewijs.

 • Als je de  tandemasser van boedelbak wilt gebruiken, dan heb je soms een rijbewijs BE nodig. Als het toegestane maximale massa van de auto en van de boedelbak samen maximaal 3500 kg is, dan kun je de aanhangwagen gewoon met rijbewijs B rijden. De meeste dubbel as aanhangwagens van boedelbak hebben een aangepaste maximale massa waardoor veel auto’s die kunnen trekken. Als bestuurder heb je dan alleen rijbewijs B nodig.

 • Voor het rijden met de enkelas aanhangwagen ben je wettelijk verplicht een witte kentekenplaat achterop de aanhangwagen te klemmen. Het gaat hierbij om het kenteken van het trekkend voertuig.

  Klik hier  om makkelijk en snel je kentekenplaat te bestellen. Wanneer je de coupon code "Boedelbak" gebruikt, krijg je 10% korting op je bestelling.

  Al onze enkel as aanhangwagens hebben handige klemmetjes. Zo kun je makkelijk de kentekenplaat op de aanhangwagen zetten.


  De tandemasser aanhangwagens van boedelbak (type E, EH en AA) hebben een eigen kentekenplaat. Dit komt doordat de maximale massa hoger is dan 750 kg. Hiervoor hoef je dus geen eigen witte kentekenplaat te regelen.

 • In het kentekenbewijs van jouw auto (afgifte na 06-04-1998) staat het trekvermogen van de auto aangegeven. De trekkracht of het trekkendvermogen kan twee dingen betekenen; een maximaal te trekken gewicht met een geremde of ongeremde aanhangwagen.

  Let op, er is een verschil tussen trekkend vermogen van een aanhangwagen geremd, en aanhangwagen ongeremd.

  Wil je weten wat het het trekvermogen van jouw auto is? Doe hier de kentekencheck !

 • Hoe hard je mag rijden met een aanhangwagen hangt onder andere af van de toegestane maximumsnelheid op de weg waarover gereden wordt. De wettelijk toegestane maximumsnelheid met een aanhangwagen is 90 km p/u. Let op: met een aanhangwagen heb je een langere remweg. Rijd daarom bewust, rustig en actief wanneer je met een aanhangwagen rijdt.

 • Bij een open bak aanhangwagen is het wettelijk verplicht om losse lading (tuinafval, zand, grind en overige losse spullen) af te dekken tijdens het rijden. 

  Deze maatregel is ingevoerd om er voor te zorgen dat het wegdek veilig blijft. Als je de lading vervoert zonder het goed af te dekken, dan ben je strafbaar en kan je een hoge boete krijgen.


  Alle open bak aanhangwagens van boedelbak hebben standaard een afdeknet die is vastgezet op de aanhangwagen. Wanneer je grotere (zware) vaste materialen vervoert dan moet je die met spanbanden vast maken. Alle boedelbak aanhangwagens hebben hiervoor speciale haken rondom de aanhangwagen.