Naar boven
Menu
Sluiten
Zoek verhuurlocatie

Staat uw vraag hier niet bij? Stel dan hier uw vraag.

Algemeen

Kan een aanhangwagen op een andere locatie afgeleverd worden dan waar die gehuurd is?

Momenteel is dit nog niet mogelijk. U dient de aanhangwagen terug te brengen naar de locatie waar u die gehuurd heeft. Houd onze website in de gaten voor ontwikkelingen op het gebied van ‘One-way verhuur’.

Hoe oud moet ik zijn om een Boedelbak aanhangwagen te huren?

U dient minimaal 18 jaar te zijn en in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs om bij Boedelbak een aanhangwagen te mogen huren.

Welke legitimatie is vereist voor het huren van een aanhangwagen?

Het huren van een aanhangwagen is alleen mogelijk bij vertoning van een geldig Nederlands rijbewijs.

Hoe ben ik verzekerd als ik een Boedelbak aanhangwagen huur?

De huurder dient altijd zelf zorg te dragen voor een deugdelijke WA-verzekering op het trekkende voertuig. Wanneer u met de aanhangwagen rijdt is de aanhangwagen verzekerd via de WA verzekering van het trekkend voertuig. De Boedelbak® aanhangwagen is verzekerd tegen casco schade. Het eigen risico van de klant is € 100,-. De lading is niet verzekerd. Bij diefstal, verlies of schade door schuld is de huurder onverminderd aansprakelijk voor alle schade en daaruit voortvloeiende kosten. Voorkom problemen: Let a.u.b. goed op het aankoppelen, uw snelheid en het gewicht van de lading.

Ben ik verzekerd tegen diefstal van de aanhangwagen?

De aanhangwagen is niet verzekerd tegen diefstal. Bij diefstal, verlies of schade door schuld is de huurder onverminderd aansprakelijk voor alle schade en daaruit voortvloeiende kosten. U kunt gratis gebruik maken van een disselslot om de aanhangwagen op slot te doen.

Wat moet ik doen bij schade aan de aanhangwagen?

Wanneer u schade aan de aanhangwagen constateert voordat u die meeneemt van de verhuurlocatie dan dient u dit te melden bij de verhuurlocatie of telefonisch via 0900-0525.
Wanneer er tijdens de huurperiode schade ontstaat aan de aanhangwagen dan dient u dit direct telefonisch te melden aan Boedelbak via 0900-0525.

Kan ik naar het buitenland met de aanhangwagen?

Ja, het is mogelijk om met een Boedelbak® aanhangwagen naar het buitenland te gaan. Hiervoor zijn er wel bepaalde voorwaarden:
•U bent verplicht een verzekering te hebben die bij pech in het buitenland het repatriëren van de aanhangwagen verzorgt.
•U dient een geldig Nederlands rijbewijs voor vertrek te tonen bij de verhuurlocatie.
•Onder buitenland wordt uitsluitend verstaan: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Hoeveel bedraagt de borg?

De borg bedraagt euro 75,-. De borg van 75,- wordt vooraf met u afgerekend. Na het huren wordt het huurbedrag hiermee verrekend en krijgt u indien van toepassing het restant direct contant retour.

Bij langverhuur of als u met de aanhangwagen naar het buitenland gaat kan er een hogere borg gevraagd worden. Voor meer informatie hierover neem a.u.b. contact op met onze klantenservice via 0900-0525.
 

Over de aanhangwagen

Wat is het laadvermogen van de aanhangwagens?

Het laadvermogen verschilt per type aanhangwagen. Kijk hiervoor op onze webpagina Typen en prijzen. Voor de tandem as aanhangwagens geldt dat er verschillende laadvermogens kunnen zijn. Hiervoor dient u op het type plaatje van de tandem as aanhangwagen gekeken te worden.

Wat zijn de afmetingen van de aanhangwagens?

De afmetingen verschilt per type aanhangwagen. Kijk voor een uitgebreid overzicht en foto’s op onze webpagina Typen en prijzen. Bij de afmetingen betreffen binnenmaten van de bak en de werkelijke breedte en hoogte van de buitenmaten.

Wat is de totale hoogte van de aanhangwagens?

Aanhangwagens met huif
De hoogte van de aanhangwagen gezien van de grond tot het dak van de huif is 205 cm. LET OP: Dit is de afmeting indien de aanhangwagen horizontaal staat. Wanneer de aanhangwagen aan de voorkant of achter kant omlaag staat dan is de totale hoogte hoger.
Open bak aanhangwagens
De maximale hoogte van de open bak aanhangwagen (indien horizontaal) is 140 cm.
Laadvloer
De hoogte van de laadvloer ten opzichte van de grond is voor alle typen aanhangwagens ongeveer 40 cm. (kan enkele centimeters verschillen).

Heb ik een eigen kentekenplaat nodig voor op de aanhangwagen?

Voor het rijden met de enkel as aanhangwagens heeft u een kentekenplaat van het trekkend voertuig nodig voor op de aanhangwagen. Dit is bij wet verplicht. Let u er op dat u wel een wettelijk geldige witte kentekenplaat heeft. Het maken van een kentekenplaat is niet duur en meestal in een paar minuten gebeurd.

Klik hier om gemakkelijk en snel je kentekenplaat te bestellen. Wanneer u coupon code "Boedelbak" gebruikt, ontvangt u een korting van 10% op uw bestelling.

Al onze enkel as aanhangwagens hebben handige klemmentjes zodat u gemakkelijk uw kentekenplaat kunt bevestigen op de aanhangwagen.

De dubbel as aanhangwagens van Boedelbak® (type E en EH) hebben een eigen kentekenplaat. Dit komt doordat de maximale massa hoger is dan 750 kg. Hiervoor hoeft u dus geen witte kentekenplaat te hebben.

Welke stekker aansluiting voor de stroom heeft de aanhangwagen?

De meeste tussenkabels (de kabels voor de stroom) van Boedelbak® hebben een 7- polige aansluiting. De meeste auto’s hebben ook een 7-polige aansluiting. Er zijn ook auto’s met een 13-polige stekkeraansluiting. Dit zijn vooral de nieuwere auto’s of auto’s die vaak een caravan trekken. Voor de 13-polige aansluitingen zijn er speciale 13 polige tussenkabels gratis verkrijgbaar.
Enkele tandem as aanhangwagens hebben ook een 13 polige aansluiting. Dit komt omdat deze serie tandem as aanhangwagens een achteruitrijdverlichting heeft (afhankelijk van bouwjaar).

Heeft de aanhangwagen een reserveband?

Al onze aanhangwagens zijn standaard voorzien van een reserveband. Deze zit bevestigd onder de aanhangwagen. Het is aan te raden de ANWB in te schakelen wanneer u een lekke band heeft. De wegenwacht kan dan gebruik maken van de reserveband.

Kan de huif van de aanhangwagen afgehaald worden?

Het is niet mogelijk en niet toegestaan de huif van de Boedelbak aanhangwagen af te halen.
 

Over de verhuurlocatie

Waar op de verhuurlocatie moet ik de aanhangwagen huren?

U kunt bij de kassa van de shop terecht om de aanhangwagen te huren. Natuurlijk kunt u ook gewoon eerst online reserveren om direct bij de kassa van shop de sleutels af te halen. 

Tot hoe laat kan de aanhangwagen terug gebracht worden?

De openingstijden verschillen per verhuurlocatie. De meeste verhuurlocaties zijn tankstations en hebben zeer ruime openingstijden. In het menu verhuurlocaties kunt u uw gewenste locatie zoeken en de openingstijden bekijken. U kunt uiteraard ook ons informatienummer bellen, 0900 – 0525.

Vanaf hoe laat kan de aanhangwagen opgehaald worden?

De openingstijden verschillen per verhuurlocatie. De meeste verhuurlocaties zijn tankstations en hebben zeer ruime openingstijden. In het menu verhuurlocaties kunt u uw gewenste locatie zoeken en de openingstijden bekijken. U kunt uiteraard ook ons informatienummer bellen, 0900 – 0525.

Hoe kan ik betalen op de verhuurlocatie?

U kunt op alle locaties contant of met PIN betalen. Het is helaas niet mogelijk om de borg of het huurtarief met een creditcard te voldoen.
 

Over wetgeving

Welk rijbewijs heb ik nodig voor het rijden met een aanhangwagen?

Enkel as
Alle aanhangwagens met een maximale massa (lediggewicht + laadvermogen) tot 750 kg kunt u met een ‘gewoon’ rijbewijs B rijden. Dit zijn alle enkel as Boedelbak® aanhangwagens.

Dubbel as
Voor aanhangwagens met een totaal gewicht boven de 750 kg (alle dubbel as Boedelbak® aanhangwagens ) heeft u in bepaalde gevallen een BE rijbewijs nodig maar niet altijd. Als de totale combinatie van de maximale massa van de auto met de maximale massa van de Boedelbak niet boven de 3500 kg uitkomt dan kunt u de aanhangwagen ook rijden met een ‘gewoon’ B rijbewijs. De meeste dubbel as aanhangwagens van Boedelbak hebben een aangepaste maximale massa waarbij veel auto’s die kunnen trekken als de bestuurder een ‘gewoon’ B rijbewijs heeft.  Bekijk ook onze pagina Rijbewijs.

Heb ik een speciaal rijbewijs nodig voor het rijden met een tandem as aanhangwagen?

Voor het rijden met de dubbel as aanhangwagens van Boedelbak® heeft u in bepaalde gevallen een BE rijbewijs nodig maar niet altijd. Als de totale combinatie van de maximale massa van de auto met de maximale massa van de Boedelbak niet boven de 3500 kg uitkomt dan kunt u de aanhangwagen ook rijden met een ‘gewoon’ B rijbewijs.  De meeste dubbel as aanhangwagens van Boedelbak hebben een aangepaste maximale massa waarbij veel auto’s die kunnen trekken als de bestuurder een ‘gewoon’ B rijbewijs heeft. Bekijk ook onze pagina Rijbewijs.

Heb ik een kentekenplaat nodig voor op de aanhangwagen?

Voor het rijden met de enkel as aanhangwagens heeft u een kentekenplaat van het trekkend voertuig nodig voor op de aanhangwagen. Dit is bij wet verplicht. Let u er op dat u wel een wettelijk geldige witte kentekenplaat heeft. Het maken van een kentekenplaat is niet duur en meestal in een paar minuten gebeurd.

Al onze enkel as aanhangwagens hebben handige klemmetjes zodat u gemakkelijk uw kentekenplaat kunt bevestigen op de aanhangwagen.

De dubbel as aanhangwagens van Boedelbak® (type E en EH) hebben een eigen kentekenplaat. Dit komt doordat de maximale massa hoger is dan 750 kg. Hiervoor hoeft u dus geen witte kentekenplaat te hebben.

Hoe weet ik wat mijn auto mag trekken met een aanhangwagen?

In de kentekenpapieren van uw auto (afgifte na 06-04-1998) staat de trekkracht van de auto vermeld. De trekkracht of trekkendvermogen wordt onderscheiden in een maximaal te trekken gewicht voor een geremde en een ongeremde aanhangwagen. Het verschil tussen het trekkendvermogen bij een geremde of ongeremde aanhangwagen kan behoorlijk verschillen.

Wat is de maximum snelheid voor het rijden met een aanhangwagen?

Hoe hard je mag rijden met een aanhangwagen hangt onder andere af van de toegestane maximum snelheid op de weg waarover wordt gereden. De wettelijk toegestane maximum snelheid met een aanhangwagen is 90 km. p/u. Let op: met een aanhangwagen heeft u een langere remweg. Rijd daarom bewust, rustig en anticiperend wanneer uw met een aanhangwagen rijdt.

Wat zijn de regels m.b.t. het afdek net?

Bij een open bak aanhangwagen is het wettelijk verplicht om losse lading (tuinafval, zand, grind en overige losse spullen) af te dekken tijdens het rijden. Deze maatregel is ingevoerd om de veiligheid op de weg te bevorderen. Het rijden zonder de lading correct af te dekken is strafbaar en de bekeuringen kunnen hoog zijn.
Alle open bak aanhangwagens van Boedelbak zijn standaard voorzien van een afdek net die bevestigd is op de aanhangwagen. Wanneer u grotere (zware) vaste objecten vervoerd dan dient u die vast te maken met spanbanden. Alle Boedelbak aanhangwagens hebben hiervoor speciale haken rondom de aanhangwagen.