Naar boven
Menu
Sluiten
Zoek verhuurlocatie

30-04-2021

Jaarlijks wordt elektrisch rijden steeds populairder. Een veelgestelde vraag die wij voorbij zien komen is: “Is het mogelijk om met een elektrische auto een aanhanger te rijden?” Dit kunnen we erover vertellen.

De meeste elektrische voertuigen zijn niet geschikt
Helaas zijn veel elektrische auto’s niet ontworpen om een aanhanger te trekken. Een elektrische auto is een stuk zwaarder dan een vergelijkbare brandstofauto. Wanneer u dan ook nog extra gewicht achter de auto hangt is het remmend vermogen van het voertuig onvoorspelbaar, dus gevaarlijk! Het goede nieuws is dat een aantal autofabrikanten, door de groeiende interesse in elektrische voertuigen, wel rekening hebben gehouden met de mogelijkheid om een aanhanger te trekken, Welke auto’s dit zijn leest u hieronder.

Elektrische auto's die wel mogen trekken
Er zijn dus een aantal elektrische voertuigen die wel goedgekeurd zijn om een aanhanger te trekken. Bij onderstaande elektrische auto’s mét trekhaak is het mogelijk om met aanhanger te rijden.

- Tesla Model X
- Tesla Model 3
- Tesla Model Y
- Audi E-tron
- Jaguar I- Pace
- Mercedes-Benz EQC
- Volvo XC40 Recharge
- Ford Mustang Mach-E
- Renault Kangoo Z.E.
- Polestar 2

De mogelijkheden om met een elektrische auto een aanhangwagen te rijden zal in de toekomst steeds groter worden. De ontwikkeling van de elektrische auto's draait nog steeds volop. We hopen dan ook dat er binnenkort steeds meer elektrische auto’s kunnen rijden met een Boedelbak.

Terug